Производител: Cayro
Модел: C343
Наличност: В наличност
44.90 лв

Количество

Icon Изпрати запитване

Срок на доставка: 2-3 работни дни

Защото животът никога не трябва да е скучен. Има хора, които живеят и хора, които гледат на живота като на игра. Това са клиентите на Cayro (Испания). А какво по-добро от забавна игра, която ще научи децата да събират разделно боклука и да рециклират. Играта е подходяща за цялото семейство и ще помогне за изграждане на екологично мислене.
За да спечелите играта трябва да сте първи в цветният тест за рециклиране на отпадъци. Не забравяйте за петте цвята на околната среда и какво влагаме във всеки един от тях.

В кой контейнер какъв боклук трябва да се събира:

    Жълт контейнер: метални кутии, кенчета, Тетра Пак опаковки, пласмасови опаковки, като всяка от опаковките трябва да е напълно празна.
    Син контейнер: картонени опаковки и всякакъв вид хартия, без да има хранителни отпадъци
    Зелен контейнер: стъклени опаковки, бутилки, буркани без техните капаци, които обикновено са направени от друг материал;
    Кафяв (органичен) контейнер: органичен боклук, от храна, като обелки от плодове, кости от риба, растения, черупки от яйца, утайка от кафе; също така използвани салфетки и кухненска хартия;
    Сив контейнер: всеки боклук, който не може да се рециклира в останалите контейнери и не е опасен за нашата планета;
    Място за специални отпадъци: места, където можем да намерим безброй видове отпадъци. Те временно се събират и съхраняват отделно, защото или са много големи, или са опасни, ако се изхвърлят в останалите контейнери. Пример за такива отпадъци са: мебели, мобилни телефони, батерии, уреди.

Играта съдържа:
    82 карти с предмети за рециклиране;
    5 тотема-кофи за боклук (зелена, синя, жълта, сива и кафява);
    кутия за поставяне на картите;
    1 карта „Място за специални отпадъци“


Подготовка за играта: Разбъркайте картите и ги поставете в кутията, сложете кутията до петте контейнера за боклук в центъра на игралното поле. Сложете картата „Място за специални отпадъци“ до тях. (фиг. 1)

Играчите се редуват като изваждат карта от кутията и я поставят на игралното поле, така че всички играчки да видят боклука, който трябва да бъде изхвърлен.
Първият играч, който успее да вземе правилния конейнер за този боклук, взема картата. За да разберете дали играчът е избрал правилния контейнер, обърнете картата и вижте кой цвят контейнер е там.

Ние също трябва да знаем, че има карти, които изобразяват боклуци, които не можем да изхвърлим в обикновените контейнери. Те следва да бъдат занесени до специално място, предназначено за тях. Всеки път, когато се появи някоя от тези карти, играчите не трябва да вземат контейнер, те трябва да изчакат няколко секунди ида обърнат картата, за да се уверят, че отпадъците наистина принадлежат към мястото за изхвърляне на специални отпадъци.
Всеки път, когато се появи някоя от тези карти, играчите не трябва да вземат контейнер. Като изчакат няколко секунди, те трябва да обърнат картата и да се уверят, че отпадъкът не трябва да се изхвърли в нито един от цветните контейнери.
Тази карта следва да бъде сложена на мястото за опасни отпадъци.

В случай, когато някой от играчите не избере правилния контейнер или избере контейнер, когато боклукът е опасен, той трябва да върне една от спечелените си карти и да я върне заедно с картата, изиграна по време на този рунд.

Когато някой от играчите спечели 10 карти, той печели играта.

Играта могат да играя 2-6 играча на възраст от 6-99 години.
Приблизително времетраене на една игра: 15 мин.
Размер на опаковката: 25 x 25 x 5 мм

Възраст
6 - 12 години
12 - 99 години
Пол
Момче
Момиче

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!