онлайн магазини от 3DWebDesign
media
10.04.2024

Древното изкуство Оригами

Древното изкуство за сгъване на хартия Оригами, неговите корени и традиции в японската култура. Видове оригами, творчески комплекти и креативни игри, базирани на различни техники за работа с хартия, предлагани в онлайн магазин Елфите.

Прочети още
media
22.06.2023

Летни игри и забавления

Лятото е време за игри и забавления! Скачане на ластик или на въже, да пуснем хвърчило или да играем на топчета - помните ли тези игри? Велики морски приключения, изследване на дивата природа, стреляне с прашка са само част от идеите, които имаме за вас. Игри и играчки, насърчаващи заниманията на открито, въображението и физическата активност на децата.

Прочети още
media
14.06.2023

Кой и кога е изобретил раницата?

Кой е бащата на ученическата раница, кой е изобретил съвременната раница и как чантата с презрамки се е променила във времето? Любими марки и раници с любими герои. Еволюция на раницата за училище и кога се появява тя?

Прочети още
media
08.04.2023

Подходящ подарък за дете от 3 до 5 години

Какъв подарък да изберем за деца от 3 до 5 годишна възраст? Образователна дървена играчка, книжка, раница за детска градина или подходяща игра за активни занимания сред природата? Забавни, занимателни и полезни предложения за подарък за малчуганите на възраст 3-4-5 годинки ще намерите тук от дървени играчки - книжарници Елфите

Прочети още
media
18.03.2023

Как да изберем подарък за малчуган от 1 до 3 годинки

Ако за вас е трудно да се ориентирате в изборът си на подарък за дете на възраст от 1 до 3 години, прочетете това! Дървени играчки за деца от 1 до 3 години, играчки за ранно детско развитие, дървени дидактически играчки или детска раница са част от идеите, които може да ползвате, когато избирате подарък за малчугани.

Прочети още
media
04.02.2023

Тенденции при детските играчки през следващата година

Какви са тенденциите при детските играчки през следващата година? Индустрията на играчките се развива както всички останали сектори на пазара, а екипи от специалисти в сферата ги изследват ежегодно. Образователни и креативни игри, творчески комплекти и приложни умения, мърч продукти, MetaToys и вечните класически дървени играчки.

Прочети още
media
13.10.2022

Зелените играчки са не само грижа за здравето, а и грижа за природата

Зелените играчки са не само грижа за здравето, а и грижа за природата. Дървените играчки сами по себе си са еко. Тенденцията в световен мащаб е потребители и производители да се ориентират към еко играчките, които със сигурност са по-качествени и стойностни. В индустрията на играчките много компании са приели за своя мисия политиките за опазване на околната среда, устойчивите производствени практики и екологичните принципи всеки ден.

Прочети още
media
11.07.2022

Класическа раница за училище или раница на колелца? Как да изберем ученическа раница, която да издържи повече време?

Класическа раница за училище или раница на колелца? Как да изберем ученическа раница, която да издържи повече време? Каква да бъде раницата за училище, класическа или на колелца? Как да се ориентираме коя раница наистина отговаря на обявените характеристики? Предлагат се множество модели и марки - ортопедични раници с анатомичен гръб, ергономични раници, раници - куфар, раници - тролей

Прочети още
media
18.03.2022

Раница Sonic за по-малките и раница Хари Потър за по-големите - най-популярни сред нашите клиенти

Най-честият избор от категорията всичко за ученика през последните няколко месеца в нашият онлайн магазин е раница Harry Potter или чанта Хари Потър за порасналите и малка раница Sonic за по-малките.

Прочети още
media
media
26.02.2022

Cat's Cradle или Игра с въженце за ръце

Игра с въженце за ръце е част от онези, които едни поколения помним като част от нашето детство и се опитваме да предадем на нашите деца. Тя е част от колекцията ретро игри на House of Marbles, създадена да запознае „компютърното поколение“ деца с простите удоволствия от детската площадка в миналото и да запази класическите игри за бъдещите поколения.

Прочети още
media
03.02.2022

Настолните игри Marbushka - създадени и подхранвани от семейната страст към игрите

Настолните игри на унгарската компания Marbushka - дизайнерски продукти, прецизно изработени на ръка от естествени и рециклирани материали.

Прочети още
media
02.11.2021

История на игрите със стъклени топчета

История на игрите със стъклени топчета, видове топчета, варианти на играта и производството на House of Marbles (Великобритания). Да играем отново на топчета!

Прочети още
media
04.10.2021

Популярни мърчове и какво е мърчандайз

Популярни мърчове и какво е мърчандайз. Лицензирани стоки и подаръци Harry Potter, La Casa De Papel, Stranger Things, Rick and Morty, Willy Wonka & the Chocolate Factory, Marvel, Star Wars и много други.

Прочети още
media
30.06.2021

Колко важна е играта навън и контакта с природата?

Децата се нуждаят от свобода, да играят на открито, да могат да се движат, да изследват света около себе си и да имат контакт с природата. Това са фактори от ключово значение за тяхното физическо и психическо здраве. Децата трябва да играят сред природата, в градината или на плажа при всяка удобна възможност и през всеки сезон. Наблюдението на камъни, насекоми, листа и треви с лупа или на животни и пейзажи с бинокъл или перископ например, ще провокира интерес към скрития свят и емоционална връзка с планетата, която обитаваме. Катеренето, карането на скутер или колело помагат на децата да развият полезни умения и да генерират ресурси, за да се справят с различни ситуации и да контролират негативните емоции.

Прочети още
media
11.06.2021

Стартира сезона на ученическите раници

Стартира сезона на ученическите раници, а най-често задаваният въпрос в различни форуми и социални платформи е  - "Каква раница за училище да избера?"

Прочети още
media
14.05.2021

Кратка история на футбола и футболната топка

Кратка история на футбола и футболната топка през вековете. Поява и развитие на играта и трансформации на футболната топка. Създаване на Футболната асоциация, официални правила на играта и първата черно-бяла топка.

Прочети още
media
21.04.2021

Тенденции на пазара на детски играчки

Играчките не само стимулират детското въображение, а също така отразяват културните и обществени тенденции в рамките на едно поколение. Пандемичната година, в която целият свят беше затворен, семействата преоткриха удоволствието от времето прекарано заедно и занимателните игри, повиши се търсенето и на образователни игри и играчки, които са в помощ на родителите в усвояването на материала от онлайн обучението или забавно средство, чрез което децата да усвоят нови умения. Фиджит (Fidget) и emoji играчките от TikTok, темата за социалната отговорност, екологичната устойчивост и играта навън.

Прочети още
media
04.03.2021

Научете децата си да играят

Ранното детско развитие обхваща изключително широк спектър от базисни знания и умения, които детето придобива най-вече благодарение на сетивата си. Ученето чрез игра е в основата на педагогики като валдорфската и Монтесори. Естествените материали и простите играчки стимулират творчеството и креативноста в най-голяма степен. Играчките и средата трябва да са „отворени“, да дават свобода  и множество варианти за игра и стимулиране на сетивата. Играта трябва да провокира въображението. Всяко творческо занимание е начин за себеусъвършенстване и стъпка към формиране на креативен и гъвкав ум.

Прочети още
media
19.02.2021

Egmont Toys - MADE IN EUROPE

Egmont Toys -детски продукти и играчки MADE IN EUROPE. Проектирани в Белгия, произведени в стари европейски фабрики, с ретро, винтидж дизайн и много добавена стойност.

Прочети още
media
media
media
media
13.06.2020

Защо TOPGAL?

Кои са TOPGAL и защо да изберете раница за ученика с марка Topgal? Предимства на раниците с марка TOPGAL и защо да купите от нас. Основни характеристики на чешките раници Topgal.

Прочети още
09.04.2020

Как да поръчаме онлайн? Кратък съветник, затова как да поръчате онлайн, лесно и бързо.

Не само извънредното положение и условията на социална изолация, а и естественото развитие на пазара като цяло наложиха онлайн
пазаруването
като основен модел в последните месеци. Естествено е да изникнат трудности свързани с повишеното ползване на ресурси като претоварване на мрежи и сървъри или забавяне на обратната връзка, поради по-голямото натоварване. Част от трудностите, с които наблюдаваме, че се сблъскват нашите потребители могат да бъдат лесно избегнати и затова решихме да направим кратък съветник за това как да поръчате онлайн, лесно и бързо. Няколко важни неща, на които да обърнете внимание, когато ползвате нашия сайт, за да Ви улесним максимално.

Прочети още
media
29.03.2020

Скучаете ли в условията на социално дистанциране?

Скучаете ли или сте на ръба на оцеляването и разработвате стратегии за ефективно разходване на енергията на подрастващите в домашни условия? Докато останалата част от света разработва стратегии за социално дистанциране, ние ще се опитаме да бъдем полезни с идеи за ползотворно усвояване на време в условията на домашна изолация и забавни занимания у дома за сплотяване на семейството.

Прочети още
media
03.10.2019

Що е то „зелени, еко“ играчки и защо да изберем тях

Какво ознчава зелени играчки, защо са еко, защо да изберем дървените игарчки

Прочети още
media
03.10.2019

Куфарчето на TOPGAL CHI 880 с награда за най-добра раница за първи клас

MF DNES е един от най-големите и влиятелни чешки ежедневници, който съвместно със структури към образователното министерство провежда всяка година изследване, което има за цел да установи най-добрата раница/куфар за 1 клас.
В теста участват деца и родители на деца от началните класове, както и Д-р Михаела Томанова, която е Ръководител на Института по рехабилитация в Brandýse nad Orlicí. Оценяват се 12 от най-популярните марки куфари на пазара, като например Belmil, Herlitz, Karton P+P др.
Критерии за подбор са цена, тегло, дизайн, използвани материали, размери, качество на изработката, анатомичното оформяне на гърба, презрамки и нагръдни ремъци, дъно и стабилност на конструкцията, функционалност.
Комплексната оценка от всички тези критерии направи куфарчето CHI 880 на Topgal носител на първата награда - най-добра раница за първи клас.
Резултатите от изследването показват още, че голяма част от раниците не отговарят на необходимите характеристики за анатомично оформяне на гръбчето и много малка част от родителите биха разграничили качествения от некачествения продукт. Оказва се също, че на пазара се предлагат дори категорично неподходящи раници.

Прочети още
media
03.10.2019

Предимства и недостатъци на ученическите раници с колелца

Подготовката за първия учебен ден е доста сложна и изисква време и усилия. Изборът на раница е изключително сложен и много родители не знаят на какъв тип ученически раници да се спрат, за да са сигурни, че децата им ще имат издръжлива, качествена и комфортна раница. Тежестта на раницата е особено голям проблем.

Прочети още
media
03.10.2019

Да направим информиран избор на раница за училище

Раницата за училище е изключително важен избор, който като родители се налага да правим и ако държим децата ни да растат здрави, то изборът ни трябва да е информиран.
Като най-удачен можем да посочим вариантът анатомична или ортопедична раница за първокласници и ученици до 4-ти клас.

Прочети още
media
03.10.2019

Как да се грижим за дървените играчки, за да ги запазим за по-дълго време?

Дървените играчки се отличават с изключително голяма издръжливост и ако полагате правилни грижи за тях, ще можете да използвате дълго време и дори да ги предавате от поколение на поколение в семейството. Голяма част от дървените играчки не са допълнително обработени, а за направата им се използват естествен дървен материал и нетоксични и напълно безопасни бои и вещества.  Почистването и грижите на играчките от дърво не е никак сложно. Най-добре е да ги почиствате всеки ден, за да предотвратите разпространението на опасни микроби, бактерии и замърсители.

Прочети още
media
03.10.2019

Фактори, на които да обърнете внимание, когато избирате ученическа раница

Ученическите раници са изключителна важни за всеки ученик, защото едно дете прекарва голяма част от деня си с раница на гръб. Именно в нея учениците носят учебници, тетрадки, рисувателни блокчета и още редица принадлежности.

Прочети още
media
03.10.2019

Какво да изберем за малчуган на 1 годинка

Какво да изберем за малчуган на 1 годинка? За да бъдем в помощ, когато е трудно да се ориентирате в изборът си на подарък за най-малките.

Прочети още
media
03.10.2019

Защо да изберем дървени играчки вместо пластмасови?

Замисляли ли сте се с какво са си играли децата в миналото, преди създаването на пластмасата и нейното широко разпространение в нашето ежедневие? В онези години децата са се забавлявали с прекрасни дървени играчки! Те обикновено са се изработвали на ръка, били са изключително красиви и са имали движещи се елементи.

Прочети още
media
26.09.2019

За House of Marbles и игрите със стъклени топчета

За House of Marbles и игрите със стъклени топчета от нашето детство

Прочети още