Petitcollin кукла Олга - серия Minouche

Марка:Vilac

Код на продукт:613409

Цена: 270.00лв.
Количество:
Тагове: Vilac, Petitcollin, Кукла

Тялото на куклите са от полиетилен, главата е от мек винил, облечени са в красиви дрехи от висококачествени материи, имат обувки и различни аксесоари. Косата позволява ресане и прически, очите са сини или тъмни според модела.

Куклата Олга ще бъде най-добрата приятелка на Вашата дете. Олга е запалена по модата, харесва красивите дрехи и с удоволствие ги показва на разходка в града. Куклата е в удобен за носене куфар със зимен и летен тоалет.

Кулите от серията Minouche са по дизайн на известната дизайнерка  Silvia Natterer и са с ръчно рисувани очи. Куклите са опаковани в красиви подаръчни кутии.
Размер на куклата: 34 см

Създадена през 1911 година, в планинските райони, в горите на Юра, компанията разработва и произвежда играчки за деца. От едно единствено буково клонче, обработено, полирано и лакирано започва историята на прекрасните играчки Vilac. Играчки, които 50 години по-късно, намерени случайно на тавана предизвикват умиление, изпълват с носталгия и напомнят за щастието от това, което си обичал толкова много, когато си бил дете.

Заводът на френската марка Petitcollin (Vilac) се намира на границата с Люксембург и там все още се произвеждат кукли от 1860 година до днес с много вложен ръчен труд.

 

 


Продукти от същата категория
Клиенти закупили този продукт купиха също