Lelin дървена, магнитна азбука - българска

Марка:Lelin Toys

Код на продукт:SKC2085

Цена: 24.90лв.
Количество:

Дървен комплект, магнитни букви на кирилица, създадени специално за нуждите на ранноезиковото обучение по български език.
Комплектът съдържа 50 броя дървени, магнитни букви от българската азбука. Посредством игра децата бързо и лесно ще научат буквите, както и да съставят думи и кратки изречения.

Буквите са проектирани от екип консултанти, като за тях е използван създадения от младата българска дизайнерка Кристина Костова, шрифт Adys. Той представлява шрифтово семейство, предназначено да улеснява читатели с лека до средна степен на дислексия. Не предизвиква никакво дразнение за хора без специфични симптоми, което го прави подходящ и за широка употреба.

Цветово, буквите са съобразени с образователните стандарти в предучилищното и начално-училищното ниво. Гласните звукове (a, ъ, о, у, е и), както и буквите ь, ю, я, са червени. Съгласните звукове биват: сонорни, звучни и беззвучни. Сонорните звукове (л, м, р, н) са оцветени с жълт цвят. Звучни са б, в, г, д, ж, з, й. Те са оцветени в синьо. Беззвучните звукове к, п, с, т, ф, х, ц, ч, ш са зелени.

В комплекта са включени само главни букви.

Размер на буквите: 5.5 - 6 см
Дебелина на буквите: 0.4 см
Тегло: 0.585 кг.

Магнитните букви могат да се залепват върху всяка магнитна или метална повърхност.

Предлагат се в красива и здрава картонена кутия, подходяща за съхранение.

 


Продукти от същата категория
Клиенти закупили този продукт купиха също