онлайн магазини от 3DWebDesign
media

Подготовката за първия учебен ден е доста сложна и изисква време и усилия. Изборът на раница е изключително сложен и много родители не знаят на какъв тип ученически раници да се спрат, за да са сигурни, че децата им ще имат издържлива, качествена и комфортна раница. Тежестта на раницата е особено голям проблем. Всички знаем, че учениците носят много тежки раници, пълни с всевъзможни учебници, помагала и пособия. В желанието си да улеснят децата си, редица родители обмислят покупката на раница с колелца. Доколко обаче подобен избор е удачен? Ученическите раници с колелца имат своите очевидни предимства, но и някои недостатъци. Нека ги разгледаме подробно, за да можете да направите удачен избор.

Предимства на ученическите раници с колелца

Най-голямото предимство на тези модели раници е, че при тях не се налага детето да носи на гръб тежката раница. Така се намалява напрежението в гърба, болките и риска от наранявания и гръбначни изкривявания. Далеч по-лесно е детето да дърпа раница на колелца, отколкото да носи тази тежест на раменете си.

Разнообразието от раници с колелца е наистина голямо, така че можете да подберете подходящ размер, цвят и дизайн, който да допада на вашия ученик и да е достатъчно функционален. Тези раници са оборудвани с метална рамка и специален механизъм, чрез който детето дърпа раницата. Ако купувате модел на колелца, трябва да се уверите, че раницата е качествена, а колелцата и рамката са достатъчно здрави и издържливи.

Недостатъци на ученическите раници с колелца

На пръв поглед изглежда, че този тип раници за ученици нямат недостатъци, но това съвсем не е така. На първо място, раниците-тролеи са доста тежки заради самите колелца и металната рамка. Детето трябва да е достатъчно силно, за да може да дърпа раницата. Не трябва да забравяме също и че ученикът няма да се придвижва по напълно гладък терен, което допълнително ще затрудни движението на раницата и изисква доста сила.

Именно неравността на тротоарите, счупените плочки, бордюрите и стълбите са сериозни пречки пред децата, а родителите често не взимат предвид това дали ученикът може свободно да се справи с тях. Именно тези пречки са и причина за бързото износване на раниците и невъзможността им да се използват по-дълго време.

Раниците с колелца обикновено заемат повече място, което може да се окаже проблем не само в училище, но и у дома.

Преценете добре възможностите на вашето дете да се справя с ученическа раница на колелца и вземете предвид всички недостатъци и предимства преди да направите окончателен избор при покупка.

  • Oct 03, 2019
  • Коментари: 0
Коментари: 0

Няма коментари

Публикувай коментар

Вашия email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани със: *