онлайн магазини от 3DWebDesign
media

Дървените играчки се отличават с изключително голяма издръжливост и, ако полагате правилни грижи за тях, ще можете да използвате дълго време и дори да ги предавате от поколение на поколение в семейството. Голяма част от дървените играчки не са допълнително обработени, а за направата им се използват естествен дървен материал и нетоксични и напълно безопасни бои и вещества.  Почистването и грижите на играчките от дърво не е никак сложно. Най-добре е да ги почиствате всеки ден, за да предотвратите разпространението на опасни микроби, бактерии и замърсители.

Ежедневно почистване

Препоръчително е да почиствате дървените играчки всеки ден, за да са идеално чисти и да не застрашават здравето на вашето дете. За целта можете да използвате влажна кърпа или гъба, с чиято помощ да избършете прах и замърсявания. Възможност е също да използвате мек сапун или нежен почистваш препарат и минимално количество вода. Подсушете веднага след почистване.

Ако играчките са надраскани с пастели, можете да ги почистите ефективно с помощта на оцет. По същия начин се третират и в случай на обезцветяване.

Не забравяйте, че дървените играчки не трябва да бъдат накисвани във вода, защото това може да предизвика обезформяне.

Дълбоко почистване

Дълбокото почистване на дървени играчки се прави с белина и вода. Използвате една част обикновена белина и 10 части вода. Потопете кърпа в разтвора и избършете играчката. Изплакнете я с чиста вода, за да отстраните остатъците от белина и веднага подсушете с чиста кърпа.

Грижи за дървените играчки

За да запазят добрия си вид и форма, и за да бъдат винаги безопасни, дървените играчки изискват някои специфични грижи. Ако по повърхността на играчката се появят неравности, грапавини или надрасквания, използвайте фина шкурка, за да я загладите. Така ще предотвратите наранявания при игра.

Избягвайте продължителното излагане на силно слънце и вода. Дървените играчки не са подходящи за игра във вода и не трябва да се накисват във вода с цел почистване, защото тя ще попие в играчката и ще я съсипе.

В никакъв случай не почиствайте и не освежавайте играчките с лак за мебели, защото тези продукти съдържат опасни токсични вещества, които децата могат лесно да погълнат при игра. При направата на дървените играчки не се използват такива продукти точно заради безопасността и доброто здраве на малчуганите.

Спазвайки тези елементарни съвети за почистване и грижа, вие ще можете да запазите дървените играчки на вашето дете не само за него, но и за следващите поколения!

  • Oct 03, 2019
  • Коментари: 0
Коментари: 0

Няма коментари

Публикувай коментар

Вашия email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани със: *