онлайн магазини от 3DWebDesign
media

Ученическите раници са изключителна важни за всеки ученик, защото едно дете прекарва голяма част от деня си с раница на гръб. Именно в нея учениците носят учебници, тетрадки, рисувателни блокчета и още редица принадлежности. Често раниците са много тежки и доста неудобни за децата. Изборът на ученическа раница за вашето дете е наистина сложен и трябва да сте запознати с редица важни неща, за да можете да купите подходяща и удобна раница, с която ученикът ви ще се чувства комфортно. Ето на какво трябва да обърнете внимание, когато избирате раница за училище:

Форма и размер на презрамките

Училищните раници трябва да имат широки и подплатени презрамки, които позволяват тежестта да се разпредели равномерно. По този начин тежестта на раницата се разпределя равномерно и се избягва риска от напрягане на мускулите и контузии. Тесните презрамки не са никак удобни, защото така се оказва прекалено силен натиск върху малка част от тялото. Можете да намерите и раници с допълнителна презрамка през кръста, които са особено подходящи за по-малки деца, защото са по-стабилни и удобни. Дължината на презрамките трябва да бъде регулирана така, че раницата да се носи плътно до гърба, без да увисва назад и надолу.

Размер

Предвид многобройните учебници, тетрадки и помагала, които учениците носят, родителите често избират прекалено големи ученически раници, а това е сериозна грешка. Изберете раница, чийто размер е подходящ за ръста на вашето дете. Важно е раницата да разполага с няколко удобни разделения и джобове, в които да се подреждат учебниците и личните вещи на ученика, като тези разделения предлагат удобство, лесен достъп и сигурност.  

Материали и допълнителни елементи

Препоръчително е ученическите раници да са изработени от изкуствени материали, като найлон или полиестер, които да не пропускат вода и да са дишащи, като в същото време са олекотени, за да не добавят прекалено голямо допълнително тегло към раницата. Огледайте добре циповете и се уверете, че се движат гладко и са качествени. Задължително е по раницата да има светлоотразителни елементи, които допринасят за сигурността на ученика на улицата. Задължително условие е ортопедичният гръб. Той е най-важният елемент, когато избирате раница за подрастващ.

Колелца

На пазара се предлага разнообразие от ученически раници с колелца. Тяхното предимство е, че ученикът няма да носи цялата тежест на гърба си, но детето трябва да бъде достатъчно силно, за да може да дърпа раницата, да я качва по многобройните стълби в училище, а когато времето навън не позволява да я дърпа, ще трябва да я носи на гръб, което предполага специално защитно покривало за колелцата. Друго важно условие е колелцата да са достатъчно здрави и качествени, за да се движи раницата безпроблемно.

Цветове и дизайн

Разнообразието от цветове и дизайни при ученическите раници е наистина безкрайно. Позволете на детето да участва активно в избора им, за да харесва раницата и да я носи с желание, като го напътствате в избора, защото най-популярните Disney десени са изключително преходни, а ученическата раница е дългосрочна ивестиция.


  • Oct 03, 2019
  • Коментари: 0
Коментари: 0

Няма коментари

Публикувай коментар

Вашия email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани със: *