онлайн магазини от 3DWebDesign
media

Периодът на ранно детско развитие от 1 до 3 годинки е минал и децата са придобили някаква представа за това, което ги заобикаля, придобили са базисни умения, които трябва да продължат да развиват и вече идва етапът, в който трябва да надграждаме. Арсеналът от книжки, играчки и игри, помагащи на детето да учи и да се развива започва да се разширява. На тази възраст малчуганите говорят, питат, имитират възрастните и имат неизчерпаема физическа енергия.
Образователните играчки за деца от 3 до 5 годишна възраст имат за цел да развият речта, логическото и креативно мислене, концентрацията, паметта и способността за разрешаване на казуси. Подходящ подарък за тази възраст са различни креативни и творчески игри, игри с магнити, играчки за сглобяване, пъзели и мозайки. Способността да запаметяват и задържат вниманието си за по-дълго време най-добре се повлиява от така наречените мемо игри и игрите за наблюдателност. Наизустяването на детски стихчета и песнички, съчиняването на истории и заниманията с куклен театър са безценни.
Децата на 3-4 год. трябва да умеят да броят поне до 5, да разпознават букви и цифри, геометрични фигури, цветове, животни, растения, сезони, да се ориентира в размери, количества и т.н. Колкото по-проста е една играчка, толкова повече възможности за отворена игра предоставя. Дървените образователни играчки са прекрасен подарък за всеки малчуган.
Разбира се детското творчество трябва да се подкрепя и насърчава и рисуването, както и музиката са великолепни занимания за деца. Музикални играчки като ксилофон, барабан, детско пиано или китара са прекрасен подарък за хлапе на тази възраст. Творчески комплекти със стикери, комплекти за апликации или от типа "направи си сам" ще погалят въображението и ще развият чувство за естетика.
Децата възприемат света през очите на възрастните и нещата, които правят те в ежедневието си. Имитирайки мама и татко, например те усвояват важни социални умения. Ролевите игри са най-интересната категория играчки за деца над 3 години. Всяко момиченце мечтае за къща с кукли, а момченцата се впечатляват от инструментите на татко. Огромно е разнообразието от играчки, от които да избирате, започвайки от детска кухня за игра, минавайки през различни аксесоари за готвене, чистене, майсторене, мечове, щитове и, свършвайки с тематични игри и комплекти за пирати, рицари, принцеси, космонавти...
За правилния избор на играчка, важно е да се ориентирате в задължителните маркировки за безопасност. На повечето опаковки ще намерите символ или надпис "3+ год." или "Не се препоръчва за деца под 3 год.", което в някои случаи е подвеждащо. Тази информация в повечето случаи означава, че продуктът съдържа дребни части, които по-малко дете има вероятност да погълне. Това обозначение на опаковката не касае знания и умения за съответната възраст, а е задължителна мярка за безопасност. Има и производители, които маркират препоръчителна възраст на опаковките на играчките си, имайки предвид конкретно ниво на развитие на детето, за която са подходящи.
Подаръкът може да бъде и функционален аксесоар - детски чадър, раница за детската градина или за предучилищната подготовка, несесер за моливи. Забавни, качествени, цветни предложения може да намерите както за момчета, така и за момичета.
Играта навън е жизнено важна, както и физическата активност. Независимо дали ще кара колело, ще скача на въже или ще прекарва дълго време сред природата, необходимо е да осигурите вълнуващи „зелени занимания“, които можете да подкрепите с интересни качествени играчки за игра навън.

  • Apr 08, 2023
  • Коментари: 0
Коментари: 0

Няма коментари

Публикувай коментар

Вашия email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани със: *