онлайн магазини от 3DWebDesign
media

Мърчандайзинга започва като продажба на тениски и сувенири на популярни рок групи като допълнителен приход на концерти и различни събития. Фенските стоки осигуряват съвсем не малка част от приходите на много арстисти, брандове и компании. Те са добър начин за ангажиране с публиката. Закупувайки официален мърч се идентифицираш с марката или компанията, нейните ценности и философия.
Един от най-популярните разбира се е Хари Потър. Феновете не можаха да се наситят на книгите и всичко, свързано с Хари Потър има невероятен успех. Мърчандайза е огромна част от маркетинга за допълване на който и да е популярен филм или книга, а в този случай и да занимава и вълнува феновете, докато чакат следващата книга. Лицензирани продукти на Warner Bros Harry Potter се намират под всякаква форма, започвайки от дрехи и стоки за бита до ученически раници, аксесоари и играчки. Пазарът прелива от изключителни дизайни и любими на феновете теми. Явлението Хари Потър отдавна е извън границите на литературния свят.
La Casa De Papel, известен също като Money Heist, е испански телевизионен сериал на Netflix, персонажите в който не само откраднаха милиони банкови средства, но по-важно, откраднаха сърцата на техните фенове. Испанският сериал за престъпления и грабежи получи удивителни отзиви от публиката. Не е нужно да чакате повече, разгледайте мърча, вземете любимите си стоки от La Casa De Papel и пейте BELLA CIAO!
Може би най -популярният сериал на Netflix е "Stranger Things". Феновете получиха своя най -съществен поглед към предстоящия пети сезон. Тийзърът, който Netflix предостави е кратък, но достатъчно дълъг, за да ни накара да седим настръхнали в очакване на предстоящия сезон, който ще дебютира през 2022 г. Stranger Things има толкова запалени фенове, че се налага мерките за сигурност да са на ниво тайните правителствени операции от самата история j  Мърчандайзинга - този тип отдаденост на феновете, е жизненоважен за растежа и бизнеса на Netflix. Като крал на стрийминга с повече от 200 милиона абонати, Netflix (NFLX) не притежава интелектуалната собственост на конкуренти като Disney+, Paramount+ и HBO Max (собственост на компанията майка CNN WarnerMedia), които притежават марки като Marvel, Star Wars , Star Trek, DC и Хари Потър. И все пак "Stranger Things" е най -големият хит на Netflix по отношение на своите франчайзи. Спорадичните напомняния за поредицата засилват вълнението у легионите фенове и нараства очакването с наближаването на премиерната и дата през 2022, която все още е тайна. Няма по -добър начин да заявите подкрепата си от това да се върнете в света на Stranger Things с лицензирания мърч.
Още една добра новина е, че Netflix е придобил творбите на Роалд Дал, покойният британски автор на обичани детски книги като „Чарли и шоколадовата фабрика“, „Матилда“, „СемействоТъпашки“ и „Фантастичния господин Фокс“. Гигантът за видео  стрийминг обяви, че е придобил Roald Dahl Story Co., която управлява правата върху героите и историите на автора. Предстои да видим на екрана „Чарли и шоколадовата фабрика“, адаптация на мюзикълът „Matilda", а вероятно и целия каталог на автора. Изпълнителният директор на Netflix Тед Сарандос и Люк Кели, управляващ директор на Roald Dahl Story Co. и внук на Роалд Дал, в съвместно изявление - „Тези проекти ни отвориха очите за много по-амбициозно начинание" Разбира се, че става дума за мърчандайз. Проектите вече са в ход и предстои да видим оригиналните лицензирани продукти от серията Willy Wonka & the Chocolate Factory в нашите книжарници - Елфите през ноември месец.
Култовата анимационна поредица за възрастни с награди Emmy - Rick and Morty е източник на не една маркетингови революции.  Милиони са феновете на сериала, както и потребителите на мърчандайз продукти. Disney закупи „Star Wars” и придоби целия мърчандайз-франчайз-маркетингово-продуктов пакет..., но тук ще замълчим.

Темата за популярните мърчове е необятна и съсвсем не сме я изчерпали,  но интересното предстои.

Оригинален мърч можете да намерите в нашите книжарници - Елфите

  • Oct 04, 2021
  • Коментари: 0
Коментари: 0

Няма коментари

Публикувай коментар

Вашия email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани със: *