онлайн магазини от 3DWebDesign
media

Замисляли ли сте се с какво са си играли децата в миналото, преди създаването на пластмасата и нейното широко разпространение в нашето ежедневие? В онези години децата са се забавлявали с прекрасни дървени играчки! Те обикновено са се изработвали на ръка, били са изключително красиви и са имали движещи се елементи.
Днес дървените играчки като че ли са позабравени и родителите ги пренебрегват за сметка на изделията от пластмаса. Но детските играчки от дърво са не само функционални, но много красиви, интересни приобщават децата към естествените материали и възпитават уважение към природата. От дърво могат да се изработят почти всякакви играчки – влакчета, колички, кукли, къщи, музикални инструменти, строителни блокчета, пъзели и т.н. Дървените играчки се отличават с особен уют и топлина, и предлагат страхотни забавления за малчуганите. 
Ако се колебаете дали си струва да зарадвате вашето детенце с дървени играчки, ето някои от техните предимства, които ще улеснят решението ви: 
- играчките, изработени от дърво, са изключително безопасни за децата. В направата им не са използвани токсични или опасни химически вещества, а това е много важно, защото децата, и особено по-малките бебета, често пъхат играчките в устата си; 
- дървените играчки не използват батерии, така че ще си спестите доста средства за тяхното подновяване и ще избегнете неприятната ситуация играчката да остане без батерия в най-важния момент; 
- дървените детски играчки, предназначени за най-малките нямат остри ръбове, които могат да наранят децата. Надеждните производители на дървени играчки държат на качеството и изделията им са изработени според всички стандарти за качество и безопасност, така че здравето на децата да не е в риск; 
- издържливостта на играчките от дърво е много по-голяма в сравнение с тази на пластмасовите изделия. Може би самите вие имате дървени играчки, с които навремето са си играли вашите родители или баби и дядовци! Можете да запазите играчката на вашите малчугани и да им я покажете след години. Това със сигурност е много приятен и емоционален спомен!
- за разлика от пластмасовите играчки, дървените са с по-семпъл дизайн, което позволява на децата да развиват въображението си, да се впускат в творчески занимания и сами да измислят игрите, с които да се забавляват; 

- сериозните компании, производители на дървени играчки имат отговорни еко политики и влагат в производствата си дървесина от бързо възобновяеми дървесни видове, като например бамбук.
Фактът, че дървените детски играчки се произвеждат и използват от поколения, говори достатъчно за техните предимства и качества! Не лишавайте детето си от възможността да играе с подобни играчки, да развива въображението си и да учи много нови неща, докато играе. При изработката на качествените  дървени играчки се влага много ръчен труд, което допринася допълнително за очарованието и високата им стойност. Заложете на играчки от дърво, направени от надежден производител, които са занимателни и безопасни! Не купувайте нискокачествени, евтини продукти, които биха навредили на Вашите деца!

  • Oct 03, 2019
  • Коментари: 0
Коментари: 0

Няма коментари

Публикувай коментар

Вашия email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани със: *