онлайн магазини от 3DWebDesign
media

Тази учебна година завършва с присъствено обучение на всички ученици и следвайки логиката на събитията, така очакваме да започне и следващата. Въпреки множеството неясноти, за това как ще стоят нещата през следващата учебна година, повечето родители, имайки предишен опит, започнаха да подготвят учениците с основните необходимости. Стартира сезона на ученическите раници, а най-често задаваният въпрос в различни форуми и социални платформи е  - "Каква раница за училище да избера?" Колкото и просто да изглежда отстрани, всъщност избора съвсем не е лесен, още повече за родителите на първокласници, които тепърва се сблъскват с новите реалности на училището.
Обобщихме най-важните неща, върху които да поставите базата си за избор, основавайки се на дългогодишния си опит в продажбата на ученически стоки  и раници.
Правило номер едно е да следвате ръста, теглото и конституцията на детето си. Важно е да се отбележи, че ученическата раница е специално проектирана за деца, за целите и според нуждите на училищното образование. Така, както на пазара се предлагат спортни раници, туристически раници или такива за ежедневно ползване в градска среда и те се различават със специфични характеристики, свързани с начина на експлоатация и предназначение. Структурата на раницата е изцяло в съответствие с физическите данни на децата, според възрастта и е необходимо да отговарят на определени стандарти. Години наред родители и ученици се борят с проблема за твърде големия товар, който децата са принудени на носят на гърбовете си и последните години имаше някои добри решения, които намалиха тежестта на учебниците и помагалата. Но дори и с неголямо натоварване, една неправилно носена или некачествена раница, може да има сериозни последствия върху здравето на детето и физическото му развитие в точно този етап на израстване.
Тук е ред да споменем и вторият важен критерий, за избор на ученическа раница, а именно - конкретните изисквания и база на училището. Някои училища осигуриха шкафчета за съхранение на материалите, които се носят в началото на всяка седмица и се прибират обратно вкъщи в последния учебен ден от седмицата. Други решиха проблема частично, оставяйки само нужното за часовете по рисуване например в училищните шкафчета, както и други материали за художествени занимания или по-рядко използвани помагала. Ако училището разполага с приемлива столова база, необходимостта от носене на кутия за храна и термочанта би отпаднала. Дистанционното обучение в условията на пандемия отвори нови врати и показа нови възможности за справяне с проблема, които всички ние се надяваме да дадат резултати през предстоящата учебна година.
Важен фактор е лесното почистване и организиране на раницата, така че да запазим всичко в нея здраво и невредимо. Добрата организация изисква повече отделения, джобове и прегради, както и стабилна структура на раницата, така че да не се мачкат учебниците и тетрадките. Вътрешните прегради трябва да са здрави и добре зашити, а материалите да са водоустойчиви. Раницата трябва да е достатъчно здрава и в същото време удобна, съобразена с физиката на детето.
Всички знаем колко важен е дизайнът за децата на тази възраст. Те често посягат към чанти и раници, които са модерни към момента или просто ги привличат като десен, без да се интересуват от качеството. На тази възраст обаче, когато растат и се развиват, е важно да се обърне внимание на здравия, анатомично оформен гръб. Изборът на раница, от гледна точка на здравословното развитие на детето е грижа на нас, родителите.
На пазара се предлага голямо разнообразие от модели - раници на колелца (тролеи), твърди - тип куфар, с две, три отделения, с твърд или анатомичен гръб и т.н. След като се спрете на модел, задължително обърнете внимание на качеството. Ученическата раница е инвестиция в здравето на децата и би трябвало да ви служи добре поне няколко години. Когато избирате раница за учениците си съпоставяйте различни модели и производители на база собствените си нужди и изисквания и не правете избор на база цена, защото това е критерий, който може да бъде и подвеждащ.

  • Jun 11, 2021
  • Коментари: 0
Подобни статии
03.10.2019
Да направим информиран избор на раница за училище
03.10.2019
Куфарчето на TOPGAL CHI 880 с награда за най-добра раница за първи клас
13.06.2020
Защо TOPGAL?
Коментари: 0

Няма коментари

Публикувай коментар

Вашия email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани със: *