онлайн магазини от 3DWebDesign
media

Скучаете ли или сте на ръба на оцеляването и разработвате стратегии за ефективно разходване на енергията на подрастващите в домашни условия? Докато останалата част от света разработва стратегии за социално дистанциране, ние ще се опитаме да бъдем полезни с идеи за ползотворно усвояване на време в условията на домашна изолация и забавни занимания у дома за сплотяване на семейството.
Прекарваме повече време пред екрана на телевизора, компютъра или телефона, а физическата активност е силно ограничена. При децата това е един от факторите за проблеми в социалното развитие. Особено важно е всеки родител да обръща внимание и да прекарва време с децата, за да гарантира доброто им психично развитие. Тук игрите, независимо какви, се вписват идеално като забавно занимание заедно.

Ето някои идеи за забавни настолни игри. Те са не само начин за забавление. Образователни игри, стратегически игри, ролеви игри, забавни игри - море от възможности да научавате нови неща и да развивате качества като търпение, решителност, въображение, наблюдателност, концентрация, социални умения, логическо мислене, умение за работа в екип, разрешаване на различни казуси и много повече ... Обърнете негативите в позитиви и направете времето прекарано вкъщи полезно и приятно.
Ако обаче сте в условията на "home office" и изпитвате затруднения с укротяване на опърничавите, идеите ни за Вас са различни.
Енергията на малките е в повече, а на вас Ви трябват само няколко часа спокойствие, за да завършите служебните си ангажименти, дошъл е часът на Пепеляшка или просто имате нужда от Вашето лично време. Това може да е доста трудно за много родители, особено като се има предвид, че безопасни и открити пространства за игра не са достъпни за всички. А може би, физическото напрежение на родителя е съизмеримо с количеството натрупана излишна енергия у децата? Личният ни опит сочи, че батута, люлката или детската палатка за игра са чудесни алтернативи за по-активни физически занимания, дори на закрито и до голяма степен ангажират детското внимание без да се налага да взимате участие в играта.
За тези, които имат малко пространство на открито, двор, безопасна тераса - възползвайте се максимално от тези възможности. Направете пространството, с което разполагате възможно най-функционално и атрактивно не само за децата, но и за себе си. Заниманията с йога не изискват нищо и имат благотворно въздействие както във физически аспект, така и върху хармоничното състояние на духа. Всяка физическа активност е важна в условията на домашна изолация, за да не се стигне до парадоксален вариант, в който да се налага да се борим с "антителата" след пандемията ;) Въжената стълба или въжето за катерене би могло да се ползва успешно и на закрито. Играта на дартс също е с възможности за вътрешна и външна употреба и варианти за малки и големи. Използвайте времето за различни еко проекти в градината или на терасата. "Зелените" занимания ще помогнат да култивирате "зелено" мислене и да направите от децата си социално отговорни индивиди.
Твоческите занимания са класическо средство за борба със скуката. Дори и да не разполагате с готови коплекти за рисуване, апликиране, плетене или моделиране, мрежата е пълна с идеи за домашни творчески занимания с подръчни материали. Бъдете креативни, експериментирайте. Никога не е късно да научите нещо ново. Занимания като грънчарство, бродерия, изработка на бижута и картички, нови техники за рисуване могат да Ви открият съвсем нови възможности и хоризонти. Възможно е да откриете заложби у наследниците си, които не сте забелязвали до момента, въпреки че е по-вероятно малкото Ви съкровище да е почти гениално във всичко, което прави ;)
Родителите могат да научат много, играейки с децата, а споделянето на време и енергия заедно е твърде възможно да се окаже, че Ви кара да се чувствате много по-добре. Възползвайте се от този шанс да укрепите връзката с близките си, наслаждавайте се на извънредната възможност да бъдете заедно, подредете пъзел, прочетете приказка или просто поговорете.
Надяваме се да сме полезни, дали с идеи, дали с това, което предлагаме и да ни гласувате доверие, ползвайки нашите услуги. Ако Вие имате какво да споделите с нас - препоръки, вдъхновяващи истории, снимки с наши продукти или каквото Ви хрумне, моля не се бавете, а ни пишете :)
Ние също имаме нужда от Вашата подкрепа и каквато и да е обратна връзка. Ако искате да ни подкрепите, да следите новостите при нас, да сме си взаимно полезни с информация и идеи, последвайте ни в социалните мрежи или ни пишете.
Бъдете здрави и се уважавайте, за да имаме утре и то да бъде по-добро!

  • Mar 29, 2020
  • Коментари: 0
Коментари: 0

Няма коментари

Публикувай коментар

Вашия email адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани със: *