Производител: Djeco
Модел: DJ05215
Наличност: В наличност
19.00 лв

Количество

Icon Бърза поръчка

Продуктите на компанията не само забавляват и образоват, но и насърчават малките художници да развият своите таланти. Сред продуктите на Djeco ще намерите и двете. Образователни играчки, както и такива, които  развиват въображението на детето и неговият усет за изкуство и естетика. Творческите екипи на Djeco (Париж) разработват и проектират широка продуктовата гама.  Всяка играчка е тествана по най-високите стандарти за безопасност, преди да бъде пусната в продажба. Качеството на детските играчки от Djeco е фантастично и всяка е на висота, с внимание към детайла.

Продължителност на играта около 15 минути
Съдържание: игрално табло, по 4 бр. фигурки в 4 цвята, 2 зара.
Цел на играта: да стигнеш пръв в центъра на таблото с четирите фигурки
Ход на играта: всеки играч поставя своите фигурки в конюшната, която е със същия цвят. Играе се по посока на часовниковата стрелка. Най-малкият играч хвърля зара. Ако се играе с два зара хвърлянето на чифт позволява поставянето на фигурка в изходно положение. При един зар това става с хвърляне на 6.  При два зара можете да придвижвате фигурката на толкова полета, колкото е сбора на точките на двата зара или да играете по отделно за всяка фигурка.

Специални случаи

- ако попаднете на поле, вече заето от фигурка  на друг играч заемате нейното място, а неговата фигурка се връща обратно в конюшната.
- Ако преминавате покрай поле, вече заето от друга фигурка спирате на полето преди тази фигурка.
След като се направи пълен кръг на таблото фигурката се поставя на последното поле на пътуването, точно преди изходното поле. Ако точките на единия зар са повече от необходимите, за да влезе вътре, фигурката се връща назад с толкова полета, колкото са в повече. Когато броят на точките е точно колкото трябва необходимо е да се хвърли 1 за да се попадне в поле 1, 2 за поле 2 и т.н. до 6 Втора шестица ще събори печелившата фигурка от стълбата .

Вариант: за да се съкрати играта за победител може да се обяви играчът, чиито фигурки са на стълбата.
 

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение