Производител: House of Marbles
Модел: 222139
Наличност: В наличност
29.00 лв

Количество

Icon Изпрати запитване

Класическа игра за 2-12 играчи в прекрасна винтидж опаковка.

Размери: 32 х 17 х 5 см.

Възраст: 6+г.

Историята на играта бинго може да бъде проследена назад до 1530 г., до италианска лотария, наречена „Lo Giuoco del Lotto D'Italia“, която все още се играе там всяка събота. От Италия играта е въведена във Франция в края на 1770-те, където е наречена „Le Lotto“, игра, играна сред заможни французи. Германците също са играли версия на бингото през 1800-те, но са я използвали като детска игра, забавен начин да помогнат на учениците да подобрят уменията си в сфери като математика, правопис и история.
Когато играта достига до Северна Америка през 1929 г., тя става известна като "beano". Играна е за първи път на панаир близо до Атланта, Джорджия. Търговец на играчки от Ню Йорк, Едвин С. Лоу го преименува на „бинго“, след като чул някой случайно да извика „бинго“ вместо „бано“. Около 1934 г. играта е набрала голяма популярност, след като католически свещеник от Пенсилвания се обръща към Лоу за използването на бинго като средство за набиране на църковни фондове и бингото започва да се играе дори в църкви. Въпреки че хазартът е забранен в много щати, игрите на бинго са позволени за провеждане от църкви и нестопански организации за набиране на средства.
Бингото е популярна игра, използвана като рекреационна терапия и с цел социализация в квалифицирани домове за медико-социални грижи и домове за настаняване на възрастни хора. Лесно е да се работи с ограничен брой служители или доброволци, а пациентите могат да играят заедно със своите посетители и близки.

House of Marbles (Великобритания) са изключително популярни, най-вече с производството на стъклени топчета. Цехът се намира в стара, грънчарска/стъкларска фабрика, където е поместен и музей на стъклото. Фирмата разполага също с огромен асортимент от качествени винтидж и класически играчки и игри.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!