Производител: Bright Toys
Модел: BRGO
Наличност: В наличност
29.00 лв

Количество

Icon Бърза поръчка

Серията игри Bright Toys са произведени изцяло в България с български материали. Неин патент са идеята, дизайнът и концепцията. Вместо пулове са използвани копчета от единствения български производител, сертифициран в своята продуктова категория по OEKO-TEX® STANDARD 100. Концепцията на марката за копчето е, че със своето съвършенство и простота то олицетворява същността на тези игри – игри, които имат прости правила, но същевременно са гениални и затова непреходни, достигнали до нас през вековете.

Игрите от серията

- развиват логическото мислене на децата;

- развиват способностите им за решаване на проблеми и за изграждане на стратегия;

- са лесен начин децата да се научат да предвиждат последствията и да разберат връзката между своите действия и поведението на околните;

- изграждат самоувереност и учат на търпение;

- развиват способността на децата да се съсредоточават;

- дава им умения за общуване.

Го (Go) е абстрактна стратегическа настолна игра на повече от 2500 години - най-старата известна настолна игра, която се играе и днес.

Въпреки простите си правила, играта е сложна и комплексна, дори повече от шаха, и продължава да е източник на вдъхновение за математически изследвания. Броят на вариантите за разиграване при Го е огромен и това затруднява създаването на компютърна програма, която да е силен играч. Първата победа на компютърна програма срещу професионален играч на дъска 19x19 е реализирана едва през 2016г.

Цел на играта: Всеки от двамата играчи се стреми да загради възможно най-голяма “територия” от игралното поле.

ПОДАРЪК - още ДВЕ забавни игри, които може да се играят с комплекта игрално поле и копчета: Хавайски шашки или Конане и Petteia (правилата можете да свалите от тук).

Играта съдържа:

- Игрално поле с мрежа 9х9 (23х23 см.), което се сглобява от 4 части като пъзел

- 82 копчета в два цвята – по 41 от цвят

- Упътване и примери на български език (можете да свалите правилата и от тук)

Стандартно, Го се играе на решетка 19х19, но начинаещите играчи започват с поле 9х9. Тъй като нашите игри са създадени с поглед към по-младите играчи, сме избрали решетка 9х9.

Цел на играта: Всеки от двамата играчи се стреми да загради възможно най-голяма “територия” от игралното поле.

Брой играчи: 2

Възраст: Играта е подходяща за деца над 5 години.

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение